Vegyes hírek

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Elcsalhatták az Év Honlapja szavazást

2018-11-08

| Frissítve:

2019-10-30 09:19:00

Dr. Novák Hunor

(2018-as történet). Nyert a novakhunor.hu, de inkább utólag eltörlik a díjat.

Jóhiszeműen indultam a magyar marketingszakma neves pályázatán, egészen döbbenetes és felháborító dolgot tapasztaltam. Mint ismeretes, minden eddigi hasonló pályázaton a nyereményt 100%-ban jótékony célra ajánlottam fel. Mivel ezúttal a győzelem esetén sem járna semmilyen nyeremény, ezért most a honvédkórházas – szavazós akcióval tudtam csak jótékonykodni. Az egész ötletemet egyeztettem írásban a pályázat szervezőivel, akik ezt rendben találták, sőt, miután kiraktam Facebookra, másnap levélben gratuláltak az ötletes Facebook-kampányhoz és sok sikert kívántak. Akkor még reménytelennek tűnt a győzelmem, így látszólag nem volt esélyem labdába rúgni, mástól a győzelmet elvenni. Jól sikerült mozgósítanom, rengetegen megosztották posztomat, és olvasóimnak köszönhetően rengetegen szavaztak rám eddigi munkám elismeréseképpen. Így óriási hajrával fordítottam kedden délután a másnap délben záródó szavazás előtt, és az Az Év Honlapja 2018 közönségdíját fölényesen megnyerte honlapom.

Délután csörgött a telefonom: megtudtam, hogy gyakorlatilag indoklás nélkül törlik a Közönségdíjat, és így honlapom nem kapja meg a megnyert elismerést. Többszörös érdeklődésemre sok-sok ködösítés mellett elárulták, hogy felmerült néhány másik induló esetében, hogy kedvezményekért cserébe, szabálytalanul gyűjtöttek szavazatokat. Kérdeztem, hogy akkor miért nem zárják ki az érintetteket, vagy miért nem indítják újra az egész közönségszavazást, én mindenre nyitott vagyok, de a tisztességesen, szabályosan megnyert díjat elvenni a novakhunor.hu-tól inkorrektnek tartom. Hallottak már olyanról, hogy a 110 méteres férfi gátfutásnál valaki megnyeri az aranyérmet, de mivel kiderül, hogy a 4. helyezett doppingolt, utólag a tisztességesen versenyző győztestől is elveszik az aranyérmet?

 

Én tartom a szavam – többszörös összeggel támogatom a Honvédkórházat

Ahány szavazat, annyi forint – így szólt az eredeti felhívásom, közel 20.000 szavazat érkezett rám. Tartom a szavamat, sőt: megötszörözve 100 ezer forintot átutalok a Honvédkórháznak, köszönöm mindenkinek a voksot, támogatást, hogy ennyi embert megmozgatott az egészségügy témája.

 

Visszavonom a teljes jelentkezésemet, elhatárolódom az Év Honlapja Pályázattól

 

Bár kaptam fülest és célzásokat belső körből, hogy „érdemes lenne versenyben maradnom”, mert az Egészségügyi kategóriában kecsegtető eredmény várhat rám a szakmai zsűri döntése alapján, erkölcsileg elfogadhatatlannak tartom a folytatást, miután jogtalanul elvették a közönség által megszavazott honlaptól, a novakhunor.hu-tól a díjat. A közel 40.000 forintos nevezési díjam visszautalására a Szervezők ígéretet tettek, de ezt nem magamnak kérem vissza, hanem a Honvédkórház Alapítványának kérem eljuttatni.

A jövőben többé nem indulok „Az év honlapja” címért, mert a pályázat tisztasága és korrektsége számomra kérdésessé vált.

Gratulálok azoknak a versenyzőnek, akik tisztességesen küzdöttek velem együtt. Köszönöm mindenkinek a megtisztelő szavazatot, hiszen végeredményben győztünk: a Honvédkórház sok támogatást kapott.

Engem nem a díjak érdekelnek, hanem az, hogy sok emberhez eljutott: A védőoltás véd, a HÜLYESÉG ÖL!

 

dr. Novák Hunor

2018.11.08

Budapest

(A közlemény szabadon idézhető, a média részére készséggel állok ezúttal is rendelkezésre.)

 

dr. Novak Hunor