Vegyes hírek

Nem vártam csodát, de azt kaptam! – írja egy anyuka, aki mert változtatni

2017-12-15

| Frissítve:

2017-12-15 14:00:19

Dr. Novák Hunor

Nem csak az orvosoknak, a szülőknek is változtatni kell a hozzáálláson. Például azon, hogy nem kell fájnia a vérvételnek, védőoltásnak. Olvasói beszámolók.

„Ennyi sírást neki is ki kell bírnia”, „hadd kiabáljon, erősödik a tüdeje, nem is fáj ez annyira neki” – ezek általános vélemények a szülőktől, amikor szúrok egy gyereket. Ez a felfogás végtelenül balkáni és szomorú. Pedig sokat tehetnek azért, hogy a gyerek szenvedését enyhítsék: először is ne hagyják magára, és lehetőleg mindig ölben legyen, vérvétel, védőoltás közben is a gyerek, ehhez persze megfelelő kooperáció is kell.

A VIP-csoportban itt írtam arról, hogyan tehető fájdalommentessé a vérvétel, mi a baj a lidokainos krémmel, mik a gyakori hibák, és milyen készítményt javasolt használni. Rengeteg pozitív beszámolót kaptam, amikre nagyon büszke vagyok, hogy ezek a szülők kipróbálták a videóm alapján: lehet máshogy!

Engem is érdekel, szeretnék a VIP-csoporthoz csatlakozni!

 

F. Dóra írja:

„Kedves Doktor úr, kedves Csoporttagok! Kislányom ma kapta meg a 2 hónapos oltásait, ahol orvosunk kíváncsi támogatásával kipróbáltuk a módszereket. Nem vártam csodát, de azt kaptam! Az első oltásnál békésen nézelődött, a második tűszúrásnál semmi, majd mikor elkezdték benyomni az oltóanyagot picit felsírt, de nem élesen visítva, inkább panaszkodva. A sírás nagyjából fél percig tartott, kb kettőt ringattam rajta és már nyugodtan szemlélődött is tovább. A történethez hozzátartozik, hogy meglehetősen nehezen (szerintem az átlagnál nehezebben) visel bármilyen apró kellemetlenséget, ami bántja a komfortérzetét és ennek hangot is ad, éktelen sírás formájában, tehát ha fájt volna neki, az biztosan nem így hangzott volna. Ha ez lenne az egyetlen, amit kaptam ettől a csoporttól, már megérte volna! Nagyon köszönöm, hálás vagyok!”

 

D. Szilvia: 

„Kedves Dr. Úr! Először is szeretném megkösszönni a részlezes tájékoztatást. Kislányomat szerdán műtötték vesemedence tágulat miatt és a branül behelyezése előtt használtuk, ami így egyáltalán nem fájt neki. Még a főnővér is várta a hatást aki nem hitt benne, de a kislányom végigcsicseregte a behelyezést és bizony mondta, hogy ő nem érzett semmit :-)”

Többen leírták, ezentúl nem engedik máshogy megszúrni a gyereket, csak így. Egy szó mint száz: régi szokások helyett lehet másképp! Sajnos a téma nem olyan egyszerű, hogy kenjünk rá egy krémet és kész. Ha nem tudják a gyakran elkövetett hibákat, nem alkalmazzák az egyéb módszereket, nem tudják, hogy melyik a legjobb krém, nem lehet sikert elérni. A VIP-csoporthoz most Ön is csatlakozhat, ahol megtekintheti három részes, részletes videósorozatomat a fájdalommentes szúrásról és megtudhatja azt is, honnan rendelheti meg a legmodernebb készítményeket úgy, hogy azt akár 1 hét múlva házhoz szállítsa a postás.

Érdekel, szeretnék a VIP-csoporthoz csatlakozni!

(A videosorozat megtekintése nem kényszer, hanem lehetőség az érdeklődők számára, akár egy magánrendelés vagy magántanáros korrepetálás. Háziorvosi konzultáció mindenki számára ingyenesen elérhető hazánkban. A profi videó elkészítéséhez szükséges felszerelést, kamerákat, fényeket nekem sem adták ingyen, hiába fizetem a TB-t.)

dr. Novak Hunor