Vegyes hírek

Mi az a biorezonancia? Valami, aminél még a Budapest TV-s távgyógyítás is jobb

2018-06-03

| Frissítve:

2018-06-10 20:30:57

Dr. Novák Hunor

A módszer lényege, hogy elektromágneses hullámokkal, elektródákkal diagnosztizálni lehet betegségeket: bélférgességet, ételallergiát, depressziót, bármit. Elvileg. 

 

Így néz ki a biorezonanciás gép egyik típusa, ránézésre komoly műszernek tűnik, vevőegység, elektródák, műszerek:

Biorezonancia gyógymód diagnosztika működése mi az a biorezonancia

Az elektródáknak érintkeznie kell a páciens kezeivel, bőrével. Ezt követően pedig a gép (és a „diagnosztizáló személy”) teljesen véletlenszerűen különböző kórképeket, diagnózisokat ad ki. Van olyan, évtizedekkel ezelőtt teljes prosztata eltávolításon átesett ismerősöm, aki jószándékúan elment ilyen vizsgálatra, a diagnózis pedig többek között az lett, hogy el kell mennie urológushoz, mert túl nagy a prosztatája  – ami nincs is, na itt vált számára teljesen hiteltelenné a történet. Egyébként ha ilyen egyszerű lenne a betegségek diagnosztizálása, az orvosok nagy részére semmi szükség sem lenne, és én a McDonald’sban készíteném a sajtburgereket betegvizsgálat helyett.

 

Sokan kérték, hogy írjak a biorezonanciáról, röviden összefoglalom: az egész egy áltudomány, 100% átverés, 100% pénzlehúzás

Sajnos sokakat megtévesztenek, a vizsgálat persze jó pénzbe kerül, jó üzlet a naiv, beteg embereken nyerészkedni. Az efféle átverések trükkje, hogy néhány fizikai alapfogalmat (atom, elektronok, molekulák rezgése, impedancia stb) belekevernek, és ettől máris sokaknak hiteles lesz. De ez körülbelül olyan, mintha én elkezdenék a pulzushullámról, vegetatív idegrendszerről és vérnyomásról beszélni, majd azt állítanám, van egy olyan készülékem, amivel ezen paramétereket megmérve bármilyen betegséget tudok diagnosztizálni. Amikor írom a sorokat, sajnos eszembe jutott, hogy ezt egy szélhámos már tényleg kitalálta…

Ráadásul sokszor elégedettek a biorezonanciás vizsgálaton résztvevők, mert egy rakat (hamisan) pozitív eredményt kapnak a vizsgálat végén, azaz azt hiszik, hogy míg az orvosok nem tudták kideríteni, mi a baj, itt fél óra alatt minden pontosan kiderült, és megvan a diagnózis.

Sajnos szomorú, hogy az emberek átveréséhez néhány orvos is nevét adja az anyagi haszonszerzés céljából, az ilyen orvosokat messziről érdemes elkerülni.

S mit ajánlok biorezonancia helyett? A hasonló tudományos megalapozottságú a Budapest TV-s távgyógyítást, mert azon legalább lehet nevetni:

 

 

dr. Novák Hunor

Kép: teolazarev © 123RF.com

dr. Novak Hunor