Vegyes hírek

Influenzától szenved Lázár Chef – nézzék meg, mit javasoltak neki a kommentelők! 🙂

2018-01-29

| Frissítve:

2018-01-29 14:12:05

Dr. Novák Hunor

Tanulságos, mivel próbálkozott és miket javasoltak neki a tízmillió focista, a tízmillió politikai tanácsadó és tízmillió orvos országában.

Lázár Chef írta Facebook oldalán:

Kezdük ott: mennyibe kerülnek a képen látható készítmények összesen?

Döbbenetes a fotó, hiszen a képen látható gyógyszerhalom kettő kivételével influenza esetén teljesen felesleges, hatástalan. Influenza ellen az oszeltamivir hatóanyagnak lehet haszna, illetve a legfontosabb a védőoltás volna megelőzésképpen. „Persze, még több vakcina, még több pénz” – mielőtt valaki a gyógyszerlobbival jönne, nézzük meg, mi mennyibe kerül, mert az influenza elleni védőoltásom (én a legmodernebbet, legjobbat kértem, sajnos sokan nem ezt kapták) 2800 forint volt…  Kérem írja meg kommentben, aki összeadta, hogy a megosztott fotón látható termékek összesen mennyibe kerülnek!

 

Orosz mustár, kínai kifőzde – tuti tippeket kapott a népszerű szakács

 

Sok tanácsot kapott olvasóitól, például:

„jó fokhagymás pirítós, gyömbér”

Hát nekem erről az jut eszembe, hogy ha az influenzát nem is tartja távol, a feleségét biztosan!

„Homeopátia”

Vannak, akik sosem adják fel…

„Probâld kinai modszert meny fel a kinai oldalra ès ott sok dologban segitsèget kapsz vagy be mèsz egy kinai étkezde ès kèrdezöskőc hogy ök mitöl nem betegek soha hogy csinâljàk”

Háziorvos, orvos-beteg portálok? UGYAN MÁR! Irány a kínai kifőzde! Ha az influenza kezelésének titkait nem is árulják el, az illatos omlós csirke receptjét jó eséllyel megtudhatja Lázár chef!

„kádfürdő 1 kg sóval.” 

Sima só is jó, vagy csak himalájai?

„Jo kis eros orosz mustar 3-4 orankent egy kiskanallal es fel a szajpadlasra ott elszopogatva utana egy gerezd fokhagyma es akar vodka” 

 Ezek után az influenza okozta fájdalom tényleg eltörpül majd…

„Aloe vera” 

már hiányoltam… De elég itt is a bőrre kenni?

„3 csomag antibiotikum” 

Influenzavírusra ez a legjobb olvasói tipp… Különösen „jó”, ha minden csomagban másféle típusú antibiotikum van, ami évekkel ezelőttről megmaradt!

„C vitamin” 

Ha ennyire egyszerű lenne, nem lennének minden évben tízezrével influenzásak az emberek, és nem a háziorvosnál állnának sorba, hanem az Auchan narancspultjánál…

„Köpölyözés, mustárlap ragasztás”

???

Lázár chef örül:

lazar chef 2

Én azért megnézném Lázár séfet, miután megjárta a kínai gyorséttermet, hogyan fekszik be a mellkasára ragasztott mustárlappal egy tömény sófürdőbe. Persze csak miután bevette az otthon fellelhető antibiotikumokat…

Komolyra fordítva: én mindenkinek a védőoltást javaslom. És nem utólag kapkodni, sajnálkozni, hanem időben gondolkozni, dönteni és kérni a védőoltás beadását. Én beoltottam magam influenza ellen, de ha mégis elkapom az influenzát, nem leszek védőoltásellenes. Azért, mert irreális elvárások helyett tudom a valóságot, hogy az általam kapott védőoltás csak kb. 60-80%-os védelmet tud nyújtani. Kivételes esetekben ez akár sokkal rosszabb is lehet. De ez azt jelenti, hogy az idén sok tíz-százezer beteg kb. 70%-a megúszhatná a betegséget jó védőoltással. Sőt, még több, hiszen ha kevesebb a beteg, nem is tud úgy terjedni az influenza.

Kovács Lázárnak pedig mielőbbi jobbulást kívánok!

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor