Vegyes hírek

Így szűnt meg a fitymaszűkület a fitymatorna hatására

2021-07-05

| Frissítve:

2022.08.27 18:57:22

Dr. Novák Hunor

A fityma helyes hátrahúzása nagyon fontos: ha korán kezdi vagy rosszul csinálja, berepedést és kárt okozhat. A fityma megfelelő tornáztatása nem csak a megelőzéskor, hanem kezelés során is kiemelten fontos a siker szempontjából. Most két páciensem történetét mutatnám be, akinek szülei ügyesen végezték a fitymatornát.

Létrehoztam egy hiánypótló, Fityma kisokos nevű videosorozatot, amit minden fiús szülőnek ajánlok (gyakorlatilag minden életkorban, 0-18 éves kor között hasznos, de főként 1 éves kortól lesz a fitymával teendő). Ebben rengeteg fotón, videón mutatom be a normális és kóros állapotokat, továbbá beszélek a fitymatornáról, amivel tapasztalatom szerint sok probléma van: sokan túl korán vagy túl későn kezdik el, illetve nagyon sokan rosszul csinálják.

Az alábbi képek érdekessége, hogy semmilyen hatóanyagos krémet nem használtak a szülők, mert nem volt indokolt a gyerkőcök esetében, csak az általam javasolt fitymatornát végezték.

Egyik páciensemnél innen indultunk:

fitymatorna babáknál

Egy hónap múlva már így alakult:

fitymatorna csecsemőkorban csecsemőknél

5 hónap múlva pedig már ez volt az eredmény:

fityma hátrahúzása helyesen

Egy másik páciensem pedig így jelent meg a rendelésen:

fitymát mikor hogyan húzzam hátra

A bemutatott fitymatornát rendszeresen végezték, 5 hónap múlva már így nézett ki:

fityma mozgatása gyerekeknél babáknál

Ha bővebben érdeklik a részletek, a Fityma kisokos videosorozatban elmagyarázom és egy gyerkőc fütyijén meg is mutatom videón, hogy kell a fitymát helyesen tornáztatni. Arról is beszélek, mikor indokolt receptköteles készítmény használata a szűkületekre, és melyik hatóanyagok a legjobbak.

Magánrendelőmben fütyiproblémával csak azután fogadok pácienseket, ha a Fityma kisokos sorozatot már megnézték. Hogy miért? Mert döntő többségük választ talál problémájára a videóból, ha pedig mégis hozzám jönnének, már „képzettek” a témában, így hatékonyabb a rendelői gyógyítás. Win-win.

(Minden felvétel, kép, videó a szülők beleegyezésével készült.)

dr. Novak Hunor