Vegyes hírek

Emberek millióinak életminőségét javítja a Google okos evőeszköze

2017-01-29

| Frissítve:

2018-06-08 14:43:00

Dr. Novák Hunor

Segítségével újra képesek egyedül enni a Parkinson-kórosak, neurológiai károsodottak: az USB-ről tölthető okoskanálról nem esik le semmi étel.

USB-ről tölthető, kanál és villa „végződés” is csatolható rá – a kéz remegését, mozgásait jelentősen csökkenti a benne található motor és stabilizáló elektronika. Így az étel nem esik le, a neurológiai károsodott, vagy parkinsonos, kézremegős emberek újra képesek lesznek egyedül enni. Igen, ez a XXI. századi orvostudomány, technológia újabb csodája.

Okoskanál, okosvilla Parkinson kórosoknak

A Google által kifejlesztett okos evőeszköz ára kb. 60 ezer forint, és két típusa van. A Liftware Steady elsősorban Parkinson-kórosoknak, kézremegés ellen van kifejlesztve. Működése látszik az alábbi videón:

A Liftware Level pedig nem pusztán kézremegésre jó, hanem azoknak a neurológiai, gerincvelői sérülést szenvedetteknek, akik bizonyos izmaikat nem tudják használni, így kezüket nem tudják minden irányba mozgatni. Az okos evőeszközzel egészen extrém forgásokat is végezhetünk, az evőeszköz feje korrigál és nem esik le az étel, az illető egyedül tud enni:

A termék óriási előrelépés, hiszen csökkenti a betegek kiszolgáltatottságát, akik ezzel részt vehetnek újra a közös ebédeken.

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor