Vegyes hírek

Elegük lett a járványbarát mozgalmakból: az olaszok és németek is szigorítanak a védőoltásokon

2017-05-31

| Frissítve:

2017-05-31 15:01:43

Dr. Novák Hunor

Drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma, ezért több országban keserítik meg az oltásgyűlölők érdekét az össztársadalom érdekében.

Tény, hogy tőlünk nyugatra gyakorlatilag nem létezik kötelező védőoltás, szinte az összes védőoltás választható. Ezzel szoktak „érvelni” a védőoltásellenes, azaz járványbarát mozgalmak, mondván hazánkban szörnyű oltásdiktatúra van, csak azt felejtik el hozzátenni: a legtöbb országban nem kötelezőek, de mégis kikényszerítik a védőoltások beadását. Például az Egyesült Államok szinte minden tagállamában nem mehet állami intézménybe, iskolába az, aki nincs bárányhimlő ellen beoltva.

Ez igen hatásos módszer, hiszen gyakorlatilag kikényszerítik a védőoltások beadását, és ellehetetlenítik a társadalmon belül azt, aki nem akarja ezeket beadni. Olaszországban az elmúlt hónapokban már háromszor annyi kanyarós eset volt, mint 2016-ban összesen (!), ezért az olasz kormány úgy döntött, az iskolai beiratkozás feltétele lesz a 12 leggyakoribb járványos betegség elleni védőoltás beadása. 

Védőoltásellenesség járvány

Ezt tervezik a németek is, és a hatóságok arra kérik az óvodákat, ha egy szülő a gyermek oltási könyvét nem mutatja be, jelentsék a hatóságoknak, anélkül ugyanis nem viheti be nyilvános óvodákba a szülő a gyereket. Mindezeken felül kb. 800.000 forintnyi pénzbírságra számíthatnak azok, akik nem mennek el a szülőknek előírt védőoltási tanácsadásra.

dr. Novák Hunor

Fotó: Pixnio

dr. Novak Hunor