Vegyes hírek

Döbbenetes: így próbálta megalázni az ügyeletes orvos a magyar anyukát

2018-06-27

| Frissítve:

2018-06-27 22:39:34

Dr. Novák Hunor

Saját magáról állított ki bizonyítványt a magát fehér köpenyes istennek hívő orvos.

Ahogy már írtam róla: a B6-vitamin egyáltalán nem jó a hányásra. Még maga a gyógyszergyártó sem állít ilyen nonszensz dolgot, hazánkban mégis elterjedt ez a tévhit az orvosok körében. Annyira, hogy sokszor izomba adott injekcióban adják a B6-vitamint – a felesleges procedúrának viszont komoly szövődménye (tályog) is lehet, használata tehát komoly szakmai hiba.

Olvasóm elég kellemetlen élményben részesült, amikor udvariasan visszautasította a B6-vitaminos „hányáscsillapító” injekciót:

Kedves Doktor Úr! Hányás miatt voltunk az ügyeleten, kioktatást kaptam szóban – és írásban is… A papírra ezt írták: „a kiskorú leány gyermek hányásos panaszokkal érkezett, az édesanyja az orvosi tanács és tájékoztatás után elutasította a B6 injekció beadását. A továbbiakban felelősséget nem vállalom, további panaszok esetén keresse fel orvosát.”

Illetve aláírattak még egy papírt, hogy a tájékoztatást megadták, elmondták a következményeket, és hogy én ennek ellenére utasítottam el az ellátást, így az orvos felelősségre nem vonható. Ez az orvosnál maradt lefűzve.

 

Az eset jól példázza, hogy sajnos sok orvos alárendeltként, és nem egyenrangú partnerként kezeli a betegeket. Ráadásul úgy próbálta az orvos kioktatni a beteget, hogy valójában a betegnek volt igaza, és ő tudta jól.  A történet szomorú, de egy biztos, a gyermek jól járt, mert egy 100%-ban felesleges, igen fájdalmas és kockázatos injekciót úszott meg. Gratulálok a szülőnek! Ezért továbbra is minden szülőt arra biztatok: udvariasan, de keményen álljon ki gyermeke érdekében, és udvariasan utasítsa vissza a B6-vitaminos injekció adását.

Hányásra B6-vitamin? Szakmailag vállalhatatlan!

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor