Vegyes hírek

Díjat kaptam, szakmailag is elismerték munkámat – a nyereményt jótékony célra ajánlottam fel

2017-01-15

| Frissítve:

2017-03-15 11:19:32

Dr. Novák Hunor

A betegfelvilágosítás érdekében tett munkámat díjazták. A 200.000 forintos pénzjutalmat nem vettem át, azt 100%-ban a kórházi fertőzések elleni küzdelemért ajánlottam fel.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete pályázatot és kampányt indított az egészségügyi kultúra fejlesztéséért, betegfelvilágosításért, ahol a legjobb, legnagyobb hatást elért hazai projekteket, tevékenységeket értékelte a szakmai zsűri.

Megtisztelő elismerésben részesültem: a gálán az első helyezettnek járó díjat kaptam az egészségügyi szakemberek kategóriában eddigi munkámért, amiért szembeszálltam az elavult terápiákkal, nézetekkel, tévhitekkel. „Novák Hunor, aki harcol a sötétség ellen” – konferált fel az OMSZ szóvivője, Győrfi Pál a színpadra, ahol a díjat Thomas Straumits svéd vezérigazgatótól és a szakmai zsűri elnökétől, dr. Pilling Jánostól, a Semmelweis Egyetem orvosi karának elismert oktatójától vehettem át:

dr Novák Hunor magánrendelés életrajz

„Tényeken, bizonyítékon alapuló szemlélete és magas fokú szakmaisága kiemelkedő a zsűri véleménye alapján” – írták rólam a sajtóközleményben, ami megtisztelő, és örömteli az elismerés, hiszen eddig főként eltiporni és ellehetetleníteni próbáltak több fronton. A díjátadó gála előtt kisfilmet forgattak velem, amit a helyszínen vetítettek le, Youtubeon is megtekinthető:

Köszönöm Önöknek, ezt a díjat ugyanis együtt nyertük: Önök nélkül nem ment volna! Önöknek köszönhetem, hogy cikkeim sokakhoz eljutottak, a sok megosztásnak, likenak, több mint 30.000 facebookos követőmnek hála. Ez NEM az én díjam. Ez a MI díjunk. Éppen ezért a 200.000 forintos pénzjutalom 100%-át jótékony célra, a társadalom javára fordítom. Egyébként sincs semmi okom ünnepelni, hiszen összességében sajnos mélyrepülésben van a magyar egészségügy. Nem véletlenül sok a kórházi fertőzés, hiszen statisztika bizonyítja: Magyarországon használják az EU-n belül a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítőt… Igen, Semmelweis hazájában, aki a kézfertőtlenítéssel vált az anyák megmentőjévé és világhírűvé. Nincs mit ragozni: EZ SZÉGYEN!

Erre kívánom felhívni a figyelmet azzal, hogy az első díjjal járó pénzjutalmat nem vettem át, hanem 100%-át eljuttattam a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének, a RESZASZnak, amiből pár száz liternyi kézfertőtlenítőt veszünk, amit aztán majd egy kórháznak fogunk átadni.

Köszönöm az AIPM-nek, a szervezőknek, a zsűrinek, hogy fontosnak tartják a betegfelvilágosítást szolgáló projekteket. 

Novák Hunor rendelése evidence-based orvos

Egyúttal gratulálok minden díjazottnak, a többi kategória győzteseinek különösen: az intézmények kategóriájában a Bethesda Gyermekkórház, a lakossági kommunikáció terén az Intima.hu nőgyógyászati portál, betegszervezetek közül az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány lett az első.

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor