Vegyes hírek

Csak felfüggesztett börtönt kapott kuruzslásért a népszerű tévés műsorvezető

2017-02-20

| Frissítve:

2017-02-20 19:56:39

Dr. Novák Hunor

1964-ben szerzett állatorvosi diplomájával milliókért kezelgetett intravénás C-vitaminnal rákos betegeket. D. Tamás számos tévécsatornán szerepelt, az Echo TV-n rendszeres műsorvezető volt.

Az álprofesszor rákgyógyító teakeverékével vált igazán híressé, aminek receptjéről azt állítja, hogy azt egy amerikai indián törzs sámánjától szerezte meg. Magát többször rákkutató professzorként tűntette fel, pedig csak állatorvosi diplomája van – az is 1964-ből. Éveken át magánrendelésén fogadta a rákos betegeket, akit nem csak a teakeverékével, hanem intravénás C-vitaminnal kezelgetett. Egyik páciense szerint négymillió forintot fizetett a kamudoktornak a kezelésekért.

A Gazdasági Versenyhivatal korábban 35,5 millió forintra bírságolta, mert megalapozatlanul állította teakeverékéről, hogy az gyógyítja a daganatos betegségeket. A tévés kamudoktort, álprofesszort az átvert betegek jelentették fel, de sajnos csak egy év felfüggesztett börtönre ítélték – azaz nem kell bevonulnia a börtönbe. Az „alternatív orvoslás” egyik leggusztustalanabb ága a kiszolgáltatott, daganatos betegeken való nyerészkedés, sajnos a reményvesztett helyzetekben igazi hiénák jelennek meg a betegek körül.

A per másodfokon folytatódik. A tévés kamudoktor műsora egyébként igen sokoldalú volt, énekelni is lehetett benne:

 

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor