Vegyes hírek

40 fokos láza van a gyereknek? Ne adjon neki semmit, hagyja aludni!

2018-03-25

| Frissítve:

2019-05-09 13:00:58

Dr. Novák Hunor

Olvasóm eldugta a lázmérőt. Jól tette!

M. Zsuzsanna írta:

Kedves Doktor úr! Nekem is lenne egy friss történetem. Nálunk 3 hete voltak lázasak a gyerekek. A fiunknak 40 fokos volt, kapott lázcsillapítót is mert látszódott, hogy megviselte. Éjszaka hagytuk aludni, nem kapott semmit. Másnap is volt láza, de mivel jol erezte magát,  igy akkor sem adtunk neki gyógyszert. Meglepetésemre harmad napra semmi baja nem lett. Lányunk viszont a láz alatt vegig jol volt, igy ő nem kapott semmit. Hogy ne panikoljak be, eldugtam a lázmérőt, hogy csakis a gyerekek reakcióira hagyatkozhassak. Gyermekeink gyorsan meggyogyultak. Nem volt semmi baj. Köszönöm szépen!

Egy másik vélemény:

Két éves kislányom is mindenre 39-40 fokos lázzal reagál. A lázcsillapító szirupot kihányta… Rátaláltam az Ön írásaira szerencsére. Legutóbb másfél napig folyamatosan 39 fölött volt a láza, de evett is, ivott sokat, rengeteg mesét olvastunk és játszottunk. Nem csillapítottam a lázát, nem láttam szükségét. Másnap este már láztalan volt.  

 

A gyereknek is jobb, ha egy nem idegbeteg, lázmérőt folyton fenékbe dugdosó anyukája van, hanem egy olyan, aki nyugodtságot sugároz, átöleli és összebújva mesél neki! Kívánom Önöknek, hogy minél többen merjenek változtatni, ha eddig még nem tették!

dr. Novak Hunor