Videók

Beégette magát Antali Vali, miközben Zachert próbálta cáfolni méregtelenítés kapcsán

2017-05-22

| Frissítve:

2017-05-22 17:51:53

Dr. Novák Hunor

A „böjtszakértőről” kiderült, hogy azt sem tudja, hogyan alakul ki a széklet. Pedig nem mindenki aludta át a biológia órákat.

„Az összes méregtelenítő kúra átverés, ilyen baromsághoz soha nem adnám a nevem! A méregtelenítés nem létezik, mégis ezzel hülyítik az embereket” – mondta nemrég a Mokkában dr. Zacher Gábor.  Én is beszéltem már erről az Origo újságírójának: az egész méregtelenítés témakör egy óriási blöff, egy alternatív valóság, amit az emberek, illetve az ezzel foglalkozó cégek találtak ki a jó nagy profit érdekében.  Szervezetünk tisztítását a vese, máj végzi, vizelettel/széklettel választjuk ki a „méreganyagokat”, tisztítókúrával csak a pénztárcánkat tudjuk vékonyítani. Hiába hiszik sokan, a máj/vese kiválasztó funkcióira nem tudunk hatással lenni diétával, kovafölddel vagy csodakotyvalékokkal sem. 

A Mokka megszólaltatta a másik oldalt is, amivel nincsen semmi probléma, sőt, csak segít tisztábban látni, kit mennyire lehet komolyan venni. De még mielőtt Antal Vali alakítását kielemezném, Kovács Anita dietetikus korábbi cikkemhez kommentált ennek kapcsán:

„Tegnap (2017.03.30.)felhívtak a mokkától, hogy menjek be méregtelenítés témakörben nyilatkozni, és ugye nem értek egyet Zacherrel?! Mivel reggel pont néztem Zachert, éppen örültem, hogy megint elmondja, hogy az egész egy nagy átverés, ergo visszakérdeztem a mokka asszisztensét, hogy hogy hogy ne értesek egyet Zacherrel? Elmondta, hogy ők olyan dietetikust keresnek, aki elmondja, hogy a méregtelenítés milyen jó, mert elsavasodik a szervezetünk. Elmondtam az asszisztensnek, hogy ezt egy dietetikus sem fogja így elmondani, mert nem igaz. Ja, akkor keresnek mást!!! nosza rajta mondtam, és lám megtalálták Antal Vali személyében…. és arra voltak kíváncsiak, hogy más „szakembernek” mi a véleménye? Hol itt a szakember? AV, mint „szakember”??”

Jobb híján tehát Antal Vali kozmetikusra, hobbi táplálkozási szakértőre esett a választás, mert más nem vállalta be, hogy blődségeket nyilatkozzon a témában. 

Antal Vali a Mokkában azt mondta, hogy bár tiszteli Zacher Gábort, de „úgy nyilatkozik a méregtelenítés témájában, hogy nem is biztos, hogy tudja, nem is próbálta”. Már ez is megérne egy misét, hogy a kozmetikus szerint a több évtizedes toxikológiai tapasztalattal rendelkező orvos nem ért a toxikológia témához, de ezen lépjünk is túl. A kozmetikus és böjtszakértő öt éve tart léböjttáborokat, és elmondása szerint nagyon fontosnak tartja a bélben lévő lerakódások  (????) kipucolását (??????). Szerinte ha valaki öt napig éhezik, már nem kellene székletnek lennie, mégis van, tehát igenis vannak lerakódások a bélrendszerben, amik ilyenkor távoznak – próbálta igazolni elméletét Antal Vali, pedig valójában csak arról adott tanúbizonyságot, hogy alapszinten sem ért az emberi test működéséhez.

Antal Vali úgy tekint a bélrendszerre, mint egy időnként elduguló lefolyóra, de nem véletlenül 6 év komoly tanulás az orvosi diploma megszerzése, ennél ugyanis egy „hajszálnyival” bonyolultabb az emberi szervezet. A bélben nincsenek klasszikus értelemben lerakódások, és bár Antal Vali a jelek szerint nem tudja, de csak részben áll a bevitt táplálékból a székletünk. A széklet jó részét ugyanis az elhalt, leváló bélhámsejtek, baktériumok, bélnedvek (enzimek, fehérjék) adják. Tehát ha nem eszünk semmit, akkor is lesz székletünk. És akkor is lesz koplalás mellett székletünk, ha nem megyünk el Antal Vali lébőjttáborára.

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor