Vegyes hírek

Jótékonysági árverést indítottunk: félmillió forintért kelt el ez a mézeskalács-kastély!

2017-01-23

| Frissítve:

2019-09-17 13:32:10

Dr. Novák Hunor

Összesen több mint egymillió forint adomány gyűlt össze a Bethesda gyermekkórház számára, az elromlott műszert tudták pótolni. Köszönöm mindenkinek, aki segített!

Marton Anna tavaly karácsonykor megálmodta: készíteni fog egy gigantikus méretű, csipketetejű mézeskalács kastélyt. Több hónapnyi munka, sok átdolgozott éjszaka eredményeképpen elkészült ez a gyönyörű, 40x40x50 cm-es kastély. Facebookon írta, hogy szeretné ezt felhasználni valamilyen jótékony célra, ehhez keres segítséget – én felajánlottam segítségemet, végül Anna megkeresett, így elvállaltam a jótékonysági kampány megszervezését és lebonyolítását.

mezeskalacs marton anna
Marton Anna a mézeskalács-kastélyával

A Bethesda gyermekkórház vezetőségétől megtudtam, hogy decemberben elromlott egy hasi műtétekhez nélkülözhetetlen laparoszkópos optikai eszköz, ezt szerettük volna pótolni. Anna egyébként gyermekkorában betegként sokáig tartózkodott a a Bethesdában, de sikeresen meggyógyították – most ő akart segíteni azzal, hogy felajánlotta alkotását jótékonysági árverésen.

Facebookos oldalamon indítottam el a licitet, én 20.000 forintot ajánlottam érte. Több médiamegjelenést is sikerült megszervezni, az Index.hu-n, az RTL Klub Híradójában, és a TV2 Mokkában is beszámoltak kezdeményezésünkről:

A licitálástól függetlenül buzdítottunk mindenkit, hogy utaljanak a Bethesda kórház bankszámlaszámára, hogy az elromlott eszközt minél hamarabb meg tudják venni. Nem a fotelből szájkaratéztam, én is utaltam, ahogy a képen is látszik… 

dr novak hunor jotekonysag gyujtes

Az akció teljes sikerrel zárult: az RTL Híradójában is beszámoltak arról, hogy félmillió forintért kelt el a mézeskalács, de emellett sokan támogatták a Bethesdát, így összesen több mint egymillió forint gyűlt össze. Ez elegendő az elromlott műszer pótlására.

Gratulálok Marton Annának az alkotásáért, köszönöm az újságíróknak, támogatóknak, olvasóimnak a segítséget. Nagyon örülök, hogy felkarolhattam ezt a kezdeményezést, és boldog vagyok, hogy segítséget kapott a gyermekkórház!

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor