Vegyes hírek

Hiánypótló könyv: mit tegyünk, mihez van jogunk a kórházban betegként és hozzátartozóként?

2018-09-23

| Frissítve:

2018-09-23 15:20:03

Dr. Novák Hunor

Az egyre romló egészségügyi helyzetben óriási segítség az alábbi könyv, amit Kovácsy Zsombor, orvos és egészségügyi jogász írt. Azért is ajánlom kiemelten, mert azokat az elveket és nézeteket képviseli a könyvben, amit én is.

Kovácsy Zsombor beutaló
dr. Kovácsy Zsombor hiánypótló könyve segít annak, aki beteg, vagy valamikor beteg lesz

 

A könyvet minden olvasómnak  kiemelten ajánlom, ez nem az egészségügyön történő értelmetlen kesergés, hanem konkrét javaslatokat, tudnivalókat is tartalmaz.

Milyen szakrendelésre nem kell beutaló? Mikor érdemes és hogyan ajánlott orvost váltani? Mit tegyünk, ha hozzátartozónk kórházba kerül, és nem kapja meg a megfelelő ellátást? Hogyan és kinek érdemes jelezni az ellátással kapcsolatos problémát, hogy eredményt érjünk el? Jó, ha a médiához fordulunk? Hogyan tekinthetünk be a dokumentációba?

A könyvben a külföldi terápiákról, kezelésekről is talál információt, de arról is,  érdemes-e hivatalos útra terelni a panaszt, mikor és milyen testülethez fordulhatunk, milyen eljárásnak lehet értelme. Kovácsy Zsombor számos műhibaperes ügyet vitt végig, így kellő tapasztalata van az ügyben. A könyv célja ugyanakkor nem a háborúzás, pereskedés és kártérítősdi, hanem a béke, partneri együttműködés, beteg és orvos jogainak együttes képviselete.

A könyv célja, hogy Önöket végigvezesse kézen fogva a magyar egészségügy labirintusán. Úgy, hogy utána élve, és méltóságteljesen juthassanak ki az útvesztőből.

beutalo konyv

Én jó pár helyen beleolvastam a könyvbe, ez alapján állíthatom: nem száraz olvasmány, a tanácsok mellett elgondolkodtató, megdöbbentő sztorikat is tartalmaz. 

Kovácsy Zsombor – Beutaló című könyve kapható a nagyobb könyvesboltokban (Líra, Libri stb), és pl. a Bookline-on megrendelhető online is kiszállítással, továbbá Ebook formátumban is.

 A könyv elolvasását mindenkinek ajánlom. Nem fogják megbánni!

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor