Fityma kisokos

89 évesen is műt az orosz sebésznő - ez vár ránk is!

event2017-02-02
persondr. Novák Hunor

Hazánkban a gyermek háziorvosok nagy része nyugdíjas korú, 2025-re a magyar lakosság felének nem lesz semmilyen háziorvosa. Akkora ugyanis 3000 orvos fog hiányozni az alapellátásból - hacsak nem követik több ezren az orosz sebész példáját.

Alla Ilyinichna Levushkina  több mint tízezer sikeres műtétet végzett, nem tervez nyugdíjba menni. A világ valószínűleg legidősebb sebésze az orosz Ryzan városában dolgozik, és heti négyszer operál, még mindig örömmel - írja a Mirror hírportál, amely fényképeket is közölt a mosolygós sebészről, akit méltán lehet doktornéninek hívni.

Fotó: Barcroft Media - Mirror.co.uk
Fotó: Barcroft Media - Mirror.co.uk

A sebész asszony soha nem volt házas, nincs gyereke, mindene az életmentés és a sebészet. "Mindent megeszem, sokat nevetek és sokat sírok" – mondta az orvos, amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, majd hozzátette, számára ez nem munka, hanem hivatás.

De kanyarodjunk vissza Magyarországra: nemrég találkoztam egy idősebb háziorvossal, aki jelenleg is praktizál hazánkban egy nyugat-magyarországi faluban. Beszélgettünk, elmesélte élményeit a betegekkel, mesélt fiatalabb koráról, majd azt kérdezte tőlem: "És mesélj, hogy van mostanában, tanítanak még marxizmust az orvosi egyetemen, kell belőle vizsgázni?"

Minden tiszteletem az idős orvosoké, és nem bántani akarok senkit. De ideje megkongatni a vészharangot: egy rendkívül elöregedő orvosi társadalommal irreális elvárás, hogy minőségi színvonalon folyjon a gyógyítás Magyarországon. Az az igazság, bevallom, hogy inkább tanulnék marxizmust az egyetemen, minthogy egy 90 éves sebész operáljon meg.

Fotó: Barcroft Media - Mirror.co.uk

 

Fotó: Barcroft Media - Mirror.co.uk

dr. Novák Hunor

Forrás: Mirror UK