Védőoltások

Itt a legfrissebb védőoltási naptár gyerekeknek: mikor, milyen oltások beadása javasolt?

2019-01-20

| Frissítve:

2019-11-02 12:49:01

Dr. Novák Hunor

Az összes választható védőoltás is szerepel a gyermekkori védőoltási naptáramban. Sokan kérdezték: most megtudhatja, milyen nem kötelező védőoltások beadását javaslom mindenképpen.

A táblázatomban nem csak a HPV, bárányhimlő elleni vakcina szerepel, hanem a különböző agyhártyagyulladás elleni védőoltások is. Nem mindegy ugyanis, mikor milyen típusú oltást kap gyermeke, mert más agyhártyagyulladást okozó baktériumtörzsek vannak csecsemő és serdülőkorban.

Védőoltási naptár gyerekeknek csecsemőknek gyermekkori védőoltások

 

A táblázatban a kombinált oltások „szurinként” vannak csoportosítva, és gyári nevükön szerepelnek. Ez a védőoltási naptár nem olyan, mint a legtöbb elérhető, sok különbséget találhat, ez garantáltan a jelenlegi legmodernebb információkat tartalmazza. Nagy köszönettel tartozom hazánk egyik legjobb evidence-based védőoltási szaktanácsadójának, dr. Kulcsár Andreának, aki véleményezte, javította és nevét adta hozzá. 

A védőoltási naptárat ide kattintva töltheti le.

Magánrendelésemen van lehetőség a választható védőoltások gyerekbarát, helyi érzéstelenítésben történő beadására.

(A VIP-csoportban a védőoltási naptár még bővebb, részletesebb változata érhető el, és részletesen ismertetem a módszereket, amivel az injekció okozta fájdalom gyakorlatilag megszüntethető.)

dr. Novak Hunor