Elrejtés
Hirdetés

Majdnem belehalt a bárányhimlőbe, a László kórházban kötött ki a kisfiú

event 2017. július 17.

A bárányhimlő az egyébként makk egészséges gyerekeknél is életveszélyes lehet. Sok szülővel találkozom, akik utólag nagyon bánják, hogy nem adták be a védőoltást. Legyen okos, kerülje el a kockázatokat!

Óriási tévhit, hogy a bárányhimlőn jobb átesni, ez egy orosz rulett. A statisztika bizonyítja, hogy a súlyos-életveszélyes állapotban a budapesti Szent László Kórház osztályára kerülő gyerekek 75%-a korábban teljesen egészséges volt. Most újabb gyerek került életveszélyes állapotban kórházba.

Érdemes a napokban beoltatnia gyermekét, augusztusban pedig megadni a második oltást, hogy a tanévkezdésre kialakulhasson a védettség. A bárányhimlő elleni védőoltás témájáról már írtam. 

Figyelmébe ajánljuk!

dr. Novák Hunor

comment Szóljon hozzá a bejegyzéshez!
Hirdetés
Kövessen facebook-on is:
Támogassa munkámat!
Más témákról is szeretne olvasni? Támogassa az újabb összefoglalók elkészülését!
támogatom most!
Evidence-Based logó
email
Hírlevél feliratkozás

Ne maradjon le semmiről! Havonta küldök egy levelet a legfontosabb hírekről. Ha megadja emailcímét, 5 tippet is adok a gyors gyógyuláshoz!

Támogassa munkámat:
Barion logo
Kötelező jogi tájékoztató
Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, diagnózist, kezelést, ezért panaszával mindig forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
loyalty Önnek ajánljuk: