Videók

Kézfertőtlenítő a kórházaknak: ennyi adomány jött be eddig felhívásunk után

2017-06-20

| Frissítve:

2017-06-20 13:39:12

Dr. Novák Hunor

Nem várt társadalmi támogatást kapott kezdeményezésünk, ami egyben figyelemfelhívás, hogy ne dugjuk a homokba a fejünket.

„Van elég nővér, biztonságban vannak a betegek, mindenre van pénz” – jól ismerjük ezeket a protokolláris nyilatkozatokat az illetékesek részéről, a valóság azonban pont ennek az ellenkezője. 

novak hunor rendelese gyermekorvos

A modern orvoslásért folytatott munkámat elismerve az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete orvosszakmai zsűrijétől nemrég egy díjat kaptam, mellé pedig 200.000 forintos pénzjutalmat. Ez utóbbit nem vettem át, anno ezt írtam:

 

A 200.000 forintos pénzjutalom 100%-át jótékony célra, a társadalom javára fordítom. Egyébként sincs semmi okom ünnepelni, hiszen összességében sajnos mélyrepülésben van a magyar egészségügy. Nem véletlenül sok a kórházi fertőzés, hiszen statisztika bizonyítja: Magyarországon használják az EU-n belül a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítőt… Igen, Semmelweis hazájában, aki a kézfertőtlenítéssel vált az anyák megmentőjévé és világhírűvé. Nincs mit ragozni: EZ SZÉGYEN!

Erre kívánom felhívni a figyelmet azzal, hogy az első díjjal járó pénzjutalmat nem vettem át, hanem 100%-át eljuttattam a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének, a RESZASZnak, amiből kb. száz liternyi kézfertőtlenítőt veszünk, amit aztán majd egy kórháznak fogunk átadni.

 A RESZASZ oldalán elindult a szavazás, hogy melyik kórház kapja a csomagot, egyelőre a Dél-Pesti Jahn Ferenc kórház vezet. Többen utaltak támogatást, eddig felajánlásomon felül 634.000 forint folyt be a RESZASZ számlaszámára, illetve egy alkoholos kézfertőtlenítőket is forgalmazó cég szintén 100 liternyi fertőtlenítőt ajánlott fel, és a gyűjtésnek még nincs vége! A felajánlásokat továbbra is várjuk (Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, OTP – 11748007 21162118, közleménybe: fertőtlenítő).

Az RTL Klub híradójában is beszámoltak a kezdeményezésünkről, amit ezúton is köszönünk! Fontos minden médiamegjelenés, megosztás és like: a kézhigiénia benne kell legyen a köztudatban!

dr. Novák Hunor

dr. Novak Hunor