Vegyes hírek

„Mindenünk odaveszett a tűzben” – súlyos tragédiák áldozatai kapják a novakhunor.hu nyereményét

2017-03-27

| Frissítve:

2018-06-06 20:43:34

Dr. Novák Hunor

„Sírva hívott fel az ismerősöm, hogy mindenünk ég, az egész ház. Kiesett, ami a kezembe volt és megfordult körülöttem a világ” – mondta a családfő.

A Hellobaby! magazin Sikertörténet pályázatán rengetegen szavaztak arra, hogy a novakhunor.hu legyen a legnagyobb sikertörténet. Nyertem egy 50.000 forintos játékutalványt a Játékszigettől, amit azonban jótékony célra kívántam felajánlani, hiszen tudom, hogy rengeteg nehéz sorsú család él, ahol a szülőknek sajnos az utolsó helyen áll a játékvásárlás.

Sajnos nagyon sok történet jött emailben nekem, volt miből válogatni… Az egyik 25 ezer forintnyi játékcsomagot egy olyan négygyermekes család kapja, akinek édesanyja életével fizetett egy csodás életért: 33 évesen magzatvízembólia miatt belehalt a szülésbe – a gyerek pedig megmenekült. Bízom benne, hogy az új, profi játékok egy picit enyhíteni tudnak a gyerekek traumáján, hiszen négy gyerek maradt édesanya nélkül.

A másik 25 ezer forintnyi játékot szintén egy négygyerekes család kapja. Egy élet munkája vált hamuvá Decsen: a Vaskó család háza mindenestül a tűz áldozata lett. Vaskó Sándort sajnos veri a sors, hiszen a közelmúltban egy pótkocsi alá szorult, keze súlyosan megsérült, rokkant lett. Három hónapig feküdt az intenzív osztályon – gyógyulása után, hálája jeléül anyagilag is támogatta a kórházat és gyűjtést szervezett új lélegeztetőgépre.

Pár hete azonban újabb tragédia történt. „Épp cselgáncs versenyen voltam két gyerekemmel, amikor hívott egy ismerősöm, alig tudott a sírástól megszólalni. Mondtam, hogy nyugodj meg, mi a baj veled, mi történt? Erre azt felelte: nem velem van a baj, hanem veletek, Sanyi, ég a házatok, mindenetek lángol! A kezembe lévő kávé kiesett, és megfordult velem a világ, megszédültem.” – mondta megkeresésemre Vaskó Sándor.

Mindenük odaveszett, csak annyi ruhájuk maradt, amennyi rajtuk volt. A gyerekek pszichológushoz járnak, ketten végig is nézték, ahogy porrá ég a házuk. Úgy gondolom itt is igencsak jó helyen lesz a játék…

tuz1
Fotók: Kadarka.net

 

tuz2

tuz3a

tuz4

tuz5

Látva, hogy milyen tragédiák történnek, azt gondolom, mindenki nézzen szét maga körül, és becsülje meg jobban párját, gyerekeit, és mindenét, amije van…

dr. Novák Hunor

(Fotók a Kadarka.net engedélyével felhasználva)

dr. Novak Hunor