Fityma kisokos

"Mindenünk odaveszett a tűzben" - súlyos tragédiák áldozatai kapják a novakhunor.hu nyereményét

event2017-03-27 | Frissítve: 2018-06-06
persondr. Novák Hunor

"Sírva hívott fel az ismerősöm, hogy mindenünk ég, az egész ház. Kiesett, ami a kezembe volt és megfordult körülöttem a világ" - mondta a családfő.

A Hellobaby! magazin Sikertörténet pályázatán rengetegen szavaztak arra, hogy a novakhunor.hu legyen a legnagyobb sikertörténet. Nyertem egy 50.000 forintos játékutalványt a Játékszigettől, amit azonban jótékony célra kívántam felajánlani, hiszen tudom, hogy rengeteg nehéz sorsú család él, ahol a szülőknek sajnos az utolsó helyen áll a játékvásárlás.

Sajnos nagyon sok történet jött emailben nekem, volt miből válogatni... Az egyik 25 ezer forintnyi játékcsomagot egy olyan négygyermekes család kapja, akinek édesanyja életével fizetett egy csodás életért: 33 évesen magzatvízembólia miatt belehalt a szülésbe - a gyerek pedig megmenekült. Bízom benne, hogy az új, profi játékok egy picit enyhíteni tudnak a gyerekek traumáján, hiszen négy gyerek maradt édesanya nélkül.

A másik 25 ezer forintnyi játékot szintén egy négygyerekes család kapja. Egy élet munkája vált hamuvá Decsen: a Vaskó család háza mindenestül a tűz áldozata lett. Vaskó Sándort sajnos veri a sors, hiszen a közelmúltban egy pótkocsi alá szorult, keze súlyosan megsérült, rokkant lett. Három hónapig feküdt az intenzív osztályon - gyógyulása után, hálája jeléül anyagilag is támogatta a kórházat és gyűjtést szervezett új lélegeztetőgépre.

Pár hete azonban újabb tragédia történt. "Épp cselgáncs versenyen voltam két gyerekemmel, amikor hívott egy ismerősöm, alig tudott a sírástól megszólalni. Mondtam, hogy nyugodj meg, mi a baj veled, mi történt? Erre azt felelte: nem velem van a baj, hanem veletek, Sanyi, ég a házatok, mindenetek lángol! A kezembe lévő kávé kiesett, és megfordult velem a világ, megszédültem." - mondta megkeresésemre Vaskó Sándor.

Mindenük odaveszett, csak annyi ruhájuk maradt, amennyi rajtuk volt. A gyerekek pszichológushoz járnak, ketten végig is nézték, ahogy porrá ég a házuk. Úgy gondolom itt is igencsak jó helyen lesz a játék...

Fotók: Kadarka.net

 

Látva, hogy milyen tragédiák történnek, azt gondolom, mindenki nézzen szét maga körül, és becsülje meg jobban párját, gyerekeit, és mindenét, amije van...

dr. Novák Hunor

(Fotók a Kadarka.net engedélyével felhasználva)