Vegyes hírek

Gyógyszerlista gyerekes utazáshoz – miket vigyünk magunkkal?

2018-10-08

| Frissítve:

2018-10-08 13:40:39

Dr. Novák Hunor

Elkészítettem egy utazási gyógyszerlistát, amit javasolok, hogy minden szülő vigyen magával az útra.

Utazási gyógyszerlista elsősegély
Praktikus egy csomagot összeállítani (illusztráció)

 

Először is néhány tipp:

  • Az állandóan szedett gyógyszereket pakoljuk be (betegtájékoztató is legyen velünk, vagy az adagolást írjuk fel egy papírra!)
  • Nézzük meg a lejárati időt – különösen a folyadékok hajlamosak “tönkremenni”, hatóanyag elbomolhat bennük!
  • A repülő csomagterében nem valószínű, hogy tönkremennek a gyógyszerek, de extrém esetben, repülőtársasággal lehetnek kivételek!
  • Külföldre, távolibb helyre utazáskor konzultáljunk védőoltási szaktanácsadóval a gyerekeknek-felnőtteknek beadandó védőoltás miatt!
  • Ha lázas lesz gyermeke, mikor kell orvoshoz vinnie külföldön? Nyomtassa ki, mentse le telefonjára ezt a tájékoztatót, és minden lázas betegség esetén olvassa el, eszerint járjon el.

Konkrét gyógyszerekről is írtam, mi jó torokfájásra, hányásra, milyen fájdalomcsillapító javasolt, milyen „elsősegély”-dolgokat érdemes magával vinnie az útra. A teljes cikk eddig csak előfizetők számára volt teljesen elérhető, viszont úgy döntöttem, ezt az összefoglalót most bárki elolvashatja: emailben fogom kiküldeni két héten belül az érdeklődők számára.

Ha szeretné megkapni a teljes, nagyon hasznos utazási gyógyszerlistát, most ingyen hozzájuthat, ha megadja emailcímét itt 2018.10.15-éig!

Ezután kiküldöm levélben a teljes listát Önnek! Remélem, hasznára válik!

Kép: Pixabay

dr. Novak Hunor