Vegyes hírek

Együtt, Önökkel most jobbá tettük az egészségügyet!

2017-07-15

| Frissítve:

2017-07-17 23:02:38

Dr. Novák Hunor

Nem csak óriási segítség ez a kórháznak, de az egész országnak fontos, hogy egy kínos, eddig tabuként kezelt téma bejárta a médiát.

„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.” Az idézet Semmelweis Ignáctól való, aki kézfertőtlenítésével vált az anyák megmentőjévé, világhírűvé. Ezért én sem tagadhattam le: szégyen, hogy az EU-s országok közül hazánkban használják a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítőt, ami a kórházi fertőzések (és halálesetek) elleni küzdelem alappillére. Nyomasztó és kínos, de fontos változtatni és felhívni a közvélemény/döntéshozók figyelmét erre, ezért egy orvosszakmai zsűritől a modern orvoslásért folytatott küzdelmem elismeréseként kapott 200.000 forintot pénzjutalmamat felajánlottam jótékony célra, alkoholos fertőtlenítőre – a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) honlapján folyt a gyűjtés és szavazás, hogy melyik kórház kapja a felajánlást.

A legtöbb voksot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kapta, így  a több mint 500 liter alkoholos kézfertőtlenítőt, 60 darab ágyvégi adagolót az ott dolgozó kollégák, gyógyuló betegek és látogató hozzátartozóik használhatják. Néhány napja átadtuk a több raklapnyi fertőtlenítőt:

A kép jobboldalán dr. Dénes Tamás, a RESZASZ elnöke
A kép jobboldalán dr. Dénes Tamás, a RESZASZ elnöke

 

kezfertotlenito gyujtes adomany szavazas

kezfertotlenito gyujtes adomany szavazas 1

Köszönet mindenkinek, aki adományával vagy akár egy megosztással támogatta az ügyet, és külön köszönet a média munkatársainak, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre. A RESZASZ közleményében azt írja: „Bízunk benne, hogy a rövid határidőn belül minden egészségügyi intézmény bejáratánál, minden folyósón, betegágyon és minden betegellátási pontnál lesz alkoholos kézfertőtlenítő ezáltal is csökkentve az elkerülhető halálozások számát. Ezen cél elérése csak és kizárólag kormányzati akarat kérdése”.

dr. Novák Hunor

 

dr. Novak Hunor