Hirdetés

Százezrek kapták ezt a sokkal rosszabb influenza oltást - Ön is?

event2018-02-03 | Frissítve: 2018-11-30
persondr. Novák Hunor

Aki ezt az oltást kapta, sajnos rosszul járt. Ezért fontos jó helyről tájékozódni.

Az állam ingyenesen biztosította három influenzatörzs elleni védőoltást bizonyos betegeknek, egészségügyi dolgozóknak. Rengetegen kapták meg ezt a vakcinát a kórházakban, háziorvosi rendelőkben, én már korábbi cikkemben leírtam: egyáltalán nem javasolom ezt a védőoltást, mert van helyette jobb, ami 4 törzs ellen véd, ráadásul sejthető volt, hogy idén az a plusz egy törzs fogja a járványt okozni.

Ez be is igazolódott, most már tudjuk, hogy a Magyarországon azonosított influenzatörzsek 90%-a influenza B (Yamagata) vírustörzs. Ez a törzs csak az általam korábban is ajánlott Vaxigrip tetra vakcinában található meg, az ingyenesen biztosított háromkomponensű oltás ez ellen nem véd. Tehát az egészségügyi dolgozóknak is ingyen beadott vakcina szinte teljesen felesleges, csak hamis biztonságérzetet ad, az oltottak közül biztosan sokan lesznek influenzásak.

 

Ha még nincs beoltva, még most érdemes beadni a Vaxigrip tetrát!

Ára 3000 forint. Korábban probléma volt, hogy a védőoltást hivatalosan csak 3 év felettieknek javasolták, én írtam arról, hogy miért lehet már 6 hónapos kortól adni a vakcinát, de sajnos sok háziorvos a hivatalos magyar orvosi ajánlás ellenére nem adta be. Arról is írtam, hogy módosulni fog a védőoltás leirata: ez meg is történt nemrég, az OGYÉI oldalán látható, hogy már 6 hónapos kortól engedélyezve van a Vaxigrip tetra adása.

Influenza elleni legjobb védőoltás

A tanulság: ha jót akar gyermekének, magának, tájékozódjon jó helyről! A novakhunor.hu-n a legújabb orvosi irányelveket, legmodernebb készítményeket ismertetem közérthető formában.

dr. Novák Hunor